3. april 2010

Påskeutfordring - påskeaften

“Kriminelt god(t)!”

Biffkaker er kriminelt godt, min morfars oppskrift – disse spiste vi til middag på langfredag.

IMGA1390

Av noen-og-femti biffkaker ble det igjen to. TO! De gikk med til frokost i dag…

Oppskrift:
Til ca ett kilo kjøtt (halvt om halvt med kjøttdeig og malt rent kjøtt, blir rundt 35 biffkaker):
1 ts pepper
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær
1 ss salt
2 ss potetmel
knapt 2 dl vann
1 egg

Kakene stekes i stekepanne på god varme, etterstekes i stekeovn til de er gjennomstekt.
Som middag: serveres med kokte poteter, stekt løk, erter- og gulrotstuing og brunet smør - og enkel salat (tomat, blomkål og agurk).
Som niste/veiamat: på brødskive - kjempegodt!

Enjoy...

Sjekk her for flere påskeaftenbloggutfordringstakere!

9 kommentarer:

  1. Ser riktig godt ut - kriminelt godt - er oppskrifta hemmelig?

    Ønsker deg en fortsatt God Påske!

    SvarSlett
  2. Kan trygt si at biffkakene fikk en å gå på, men det er jo når noe er kriminelt godt!
    Kunne ikke tenke deg å dele oppskriften?? Vi må jo teste det ut om det stemmer dette;)

    SvarSlett
  3. Nå oppdatert med oppskrifta - ønsker alle en fortsatt god påske!

    SvarSlett
  4. Takk for at du deler:)
    Dette må prøves!!!

    SvarSlett
  5. oppskriften ligner veldig på mine kjøttkaker, bortsett fra at jeg ikke bruker egg. og mine også går ned på høykant her..
    Kriminelt goe for å si det sjøl :)
    Forts god påske !

    SvarSlett
  6. Nam, høres godt ut - takk for oppskrift!

    SvarSlett